"Kelas masakan untuk BERNIAGA mahupun hidangan KELUARGA.Ketahui teknik yang betul untuk setiap penghasilan masakn dan paling penting SEDAP & CANTIK
"Bukan Sekadar Resepi"
Tempat adalah terhad dan tumpuan 100%
pada yang tertanya2 jadual kelas..di bawah adalah tarikh perancangan setiap kelas yang dijalankan..kepada yang berminat .mohon terus sms ke 016-3315060 untuk tujuan pengesahan tempat.Ini kerana tempat adalah sangat terhad...maaf sgt2 kalo melalui emel/fb dan sebagainya..saya agak lewat dapat jawab kerana ada masa tertentu untuk online..harap maklum ek...jadual seperti di bawah
06/10/12-(Sabtu) -Choc Indulgence & Opera (RM150) - kelas dah penuh
(Belajar dari timbang bahan,adun dan bakar.pelajari cara deko dengan teknik yang betul.rasai kesedapan choc indulgence cake yang tidak dapat disangkal lagi bersama kek opera yang mempunyai rasa tersendiri,gabungan choc,coffee n almond yang cukup urmp..betul2 eksklusif)
07/10/12- (Ahad) -Aneka Kek Roll(Benji Roll/Pandan Roll/Choc Roll/Tiger roll/Painted Roll)(RM200)-ada 4 tempat kosong
(Belajar dari awal hingga habis,pelajari teknik bakar dan roll juga deco.kek evergreen yang di 'upgrade'untuk citarasa masa kini..dan paling penting..ketahui tips untuk pelbagaikan roll, painted roll adalah antara roll yang terkini dan ramai yang tercari2..jgn lepaskan peluang yang luas terbuka ...belajar juga jenis packaging)
13/10/12-(Sabtu) - Aneka Tart (Cheesetart wif assorted filing/Coconut tart/Egg Choc Tart/Fruits Tart)(RM100)-ada 2 tempat kosong
(Permintaan yang sentiasa hangat.Pelajari cara penyediaan dan penyimpanan sebelum dihantar kepada customer samada untuk hidangan dan 'doorgift'..rasa yang terbaikk..awas..permintaan sentiasa hangat..standby untuk ambil tempahan...betul2 ni...)
14/10/12-(Ahad) - Kek Marble Singapura (Seroja marble/Lebanese Marble/Soft Marble/Zebra
Marble)(RM150)-kelas dah penuh
(4 jenis kek marble yang paling laris menjelang kenduri,perayaan,keraian..kek yang sperb moist dan sedap.(resepi chef lela singapura) ..jualan paling laris raya tahun ni..sekali makan nak lagi..percayalah..sekali je bg tester kat customer..insyallah sume akan repeat order..larat x larat je buat nanti..berbaloi2)
20/10/12-(Sabtu) - Brownies (Choc Brownies/Marble cheese brownies)(RM100)-kelas dah penuh
(ini memang ibu duit,tahun pertama saya run cheese brownies..hari2 buat cheese brownies.. dari single brownies sampai buat tier brownies untuk majlis2 kahwin...)kpd yang mula2 support saya buat tier brownies..time kasih banyak2 ..kalian la yang buatkan tempahan masuk brownies bertali arus..
21/10/12-(Ahad) - Carrot Walnut Cake & Red Velvet(RM150)-kelas dah penuh
(Ini kek layak terus dijual tau seperti di cafe2 terkemuka..pelajari dari awal hingga habis .pelajari teknik2 penyediaan bahan hingga bakar.kek resepi bzee bakery yang mantopp...rase skali kompom nak 2 kali..hahaha)
utk yang tertanya2:kriteria kelas seperti berikut:
1) kelas diadakan dlm kumpulan yang kecil semestinya terhad
2) kelas diadakan di taman krubong perdana melaka..alamat penuh akan diberikan kepada yang
dah confirm
3) bagaimana nak daftar?
a. mohon sms ke 016-3315060 untuk tempat .saya akan maklum samada penuh atau tidak
b.deposit rm50 untuk setiap modul ke 164557004134-maybank (suhana abu bakar)
sila maklum details selepas deposit booking tempat
4) apa perlu bawa?
a. hanya bawa apron sahaja
b. makanan dan minuman disediakan
c. telekung juga disediakan bagi yang boleh solat
5) apa yang anda bawa balik?
a.ilmu meliputi pelbagai tips
b.nota
c.sebahagian hasil kelas
d.standby untuk terima order.insyallah saya akan salurkan order yang banyak kepada
student2 saya sahaja..supaya hasilnya sama seperti yang saya buat..
time kasih banyak..pada yang nak bertanya pun bleh terus sms 016-3315060
No comments:
Post a Comment
Thanks for ur comment..!